BRA ATT VETA

Kan man ta med egen musik?

Ja, varje limousine är utrustad med CD / DVD-spelare. Anslutning finns även via 3,5 mm minitele.

Kan man ta med egen dryck?

Vi får enligt Svensk lag inte tillhandahålla några alkoholhaltiga drycker men det går utmärkt att med egen dryck. Vi ser helst att det är någon typ av mousserande, vitt vin eller cider.

Hur många kan man åka i en limousine?

Våra förlängda limousiner tar åtta passagerare, enligt rådande regler gällande bil- och busstrafik. För information om antal passagerare i övriga fordon finns uppgifter vid presentationen av respektive fordon.

Kan man hyra en limousine utan chaufför?

Vi hyr endast ut limousiner med chaufför.

Går det bra om man själv önskar dekorera limousinen?

Vi har samarbete med en florist som hjälper oss med dekorationer i samband med bröllop och fester. Pris på offert.

Körtid

Tänk på att körtiden oftast blir något längre med limousine än med en vanlig personbil eftersom medelhastigheten är lägre.

Varför är limousiner gulskyltade?

Det betyder att limousinen är taxiregistrerad och att företaget innehar yrkestrafiktillstånd, det vill säga tillstånd att köra persontransporter mot betalning. I undantagsfall kan en limousine ha vita skyltar. Då har fordonet dispens för taxameterkravet från Transportstyrelsen och får endast utföra förbeställda transporter.

Att tänk på innan man bokar transport!

Innehavaren till fordonet måste inneha trafiktillstånd för att få utföra personbefordran mot betalning. Fordonet måste vara taxiregistrerat. Tillstånd utfärdas av Transportstyrelsen. Bilägare som utför personbefordran mot betalning och saknar Transportstyrelsens tillstånd döms redan vid första tillfället till böter och i värsta fall fängelse upp till ett år. Värt att tänka på är också att fordonet  inte har taxiförsäkring, vilket krävs om bilägaren får betalt för transporten.

Person som anlitar ovanstående fordon blir automatiskt indragen i polisens utredning om nyttjande av bil i svart taxitrafik.
F-skattebevis gäller ej som tillstånd. Är ni osäkra på om er transport är laglig? Ta registreringsnummer på fordonet, namnet på bilägaren / företaget och kontrollera med Transportstyrelsen att tillstånd finns.

Fordonsfråga hos Transportstyrelsen

Beställaransvar

Utdrag ur Yrkestrafiklagen 2012:210 2 §
Har yrkesmässig trafik enligt förordning (EG) nr 1071/2009 eller denna lag bedrivits utan tillstånd, döms den som yrkesmässigt för egen eller annans räkning har slutit avtal om transporten med trafikutövaren till böter eller fängelse i högst ett år, om han eller hon kände till eller hade skälig anledning att anta att tillstånd saknades.

Fordonsfråga hos Transportstyrelsen

Betalning

Bokningen bekräftas med en bokningsavgift (delbetalning) på 1500:- vilken dras av från totalkostnaden för transporten. Observera att om bokningsavgiften inte är oss tillhanda inom utsatt tid så förbehåller vi oss rätten att boka av transporten. Totalkostnaden skall vara tillfullo betalad senast 10 dagar innan transporten utförs. Vid avbokning återbetalas ej bokningsavgiften.

NÄR DU BOKAR HOS OSS VET DU ATT …
… företaget innehar yrkestrafiktillstånd.
… det uppfyller myndigheternas krav för yrkesmässig trafik.
… alla chaufförer innehar taxiförarlegitimation.
… att fordonen är taxiförsäkrade hos If.

VI STÅR FÖR …
… punktlighet.
… rena och snygga limousiner.
… chaufförer som är välklädda och serviceinriktade.
… trygga och säkra transporter.

Hos oss får du det du beställer – limousineservice!

Ladda ner vår policy och bokningsvillkor